Spørgsmål og svar om film, tv og streaming

Retur til "Hjælp til streamning


Hvad skal der til for, at jeg kan se spillefilm fra CFU med mine elever?

Hvis din skole har tegnet et CFU Film & TV-abonnement og har indgået en spillefilmsaftale med AVU-medier, kan du streame alle vores spillefilm. 


Hvad skal der til for, at jeg kan se tv-udsendelser fra CFU med mine elever?

Du kan gratis streame tv-udsendelser, hvis din skole har tegnet et CFU Film & TV-abonnement og et AVU-medier-abonnement.


Kan mine elever selv se film og tv fra CFU?

Ja, du kan tildele en film eller en tv-udsendelse til en hel klasse, et hold eller til udpegede enkeltelever, så de selv kan se den i fx grupper på skolen eller derhjemme.

  • Spillefilm kan tildeles i 3 dage til en klasse eller et hold og i 5 dage til enkeltelever.
    • Enkelte spillefilm kan have en anvendelsesklausul, der gør de ikke kan lånes ud til elever.
  • Tv-udsendelser kan tildeles i op til 14 dage til en klasse eller et hold og op til 35 dage til enkeltelever.

Kan man lave kapitler i spillefilm og tv-udsendelser fra CFU?

Ja, og på CFU har vi udarbejdet en række kapitelsæt, som du kan bruge. Men du kan også lave dine egne kapitler, som du kan gemme og evt. også tildele til dine elever, hvis der fx er bestemte dele af filmen eller udsendelsen, de skal se.


Hvad koster film og tv hos CFU?

Hvis du ønsker at vise en tv-udsendelse, streaming er gratis. Både køb og streaming forudsætter dog, at din skole har de abonnementer, som udsendelsen er omfattet af.


Hvordan streamer jeg en tv-udsendelse i mitCFU?

Du klikker på menupunktet 'Søg i samlingerne' og vælger derefter 'TV'.
Skriv en titel eller et emne i søgefeltet, og klik på en af de poster, der vises, og klik derefter på den hvide pil på billedet fra tv-udsendelsen.


Hvordan streamer jeg en spillefilm i mitCFU?

Du kan streame spillefilm på computer (pc og Mac) og på tablet.


Hvorfor får jeg besked om, at jeg ikke har ret til at se en tv-udsendelse eller spillefilm?

Det kan være, at din institution ikke har de fornødne abonnementer hos CFU og AVU-medier, eller at den udsendelse, du ønsker at se, ikke er omfattet af det AVU-abonnement, som din skole har tegnet.

Institutionerne har forskellige abonnementer, så hvis du er lærer på mere end et sted, så vær sikker på, at det er den rigtige skole, du er logget på mitCFU fra.


Forsvinder de streamede tv-udsendelser på et tidspunkt fra mitCFU?

CFU sletter ikke tv-udsendelser, der fortsat kan anvendes i undervisningen. Vi har derfor udsendelser, der er mere end 10 år gamle.


CFU har ikke den tv-udsendelse, som jeg har brug for?

Hvis den tv-udsendelse, som du savner, har været sendt for nylig, kan vi stadig nå at optage den til dig, hvis du ringer eller skriver til os. Vi kan optage op til tre uger bagud.

Er tv-udsendelsen ældre end tre uger, kan det dog være en god idé alligevel at ringe eller skrive til os, for måske har vi udsendelsen alligevel under en anden titel, end den du søgte på.


Er der begrænsninger ift. visning af spillefilm?

Alle spillefilm kan vises i almindelig skoletid.

For spillefilm distribueret af WB, Sony, Fox og Disney gælder at man maks kan se 5 timer efter skoletid om ugen fra den enkelte distributør. Derudover kan man maks se 3 titler efter skoletid fra samme distributør i løbet af en måned.

For film distribueret af WB er der ikke elevudlån.